Ha, ha, ha mitt morgon nöje!

Att skratta!! Vi har skrattat ihjäl oss jag och min son! Vi har använt oss av photo booth, den ena bilden blev värre än den andra:-). Skönt att få börja morgonen med ett skratt!:-D

Nu kan jag se det komiskt, men inte då

Jag håller med dig Senada, att skratta och ha roligt är befriande i de mest jobbiga situationer. Fast det är kanske svårt att tro det när man är mitt i det.

Tänkte bidra med en liten historia som jag skrattar gott åt idag, men som var mycket jobbig när den inträffade.
För att inte ni ska fundera så mycket på om jag har gjort en bröstförstoring eller inte, :-) ska jag innan min berättelsen informera er om att jag för några år sedan fick mjölkgångs inflammation efter mitt tredje barn, jag genomgick ett par operationer innan jag kom till läkaren som gjorde ett fantastiskt arbete. Mitt bröst mår toppen idag:-), men operationen gjorde så att jag inte kunde amma mitt fjärde barn vilket har varit en sorg.

Den sista operationen gjordes av en väldigt snygg yngre kirurg, han är gift så det är inget ni heller behöver fundera på:-). På återbesöket hade jag smörjt in mig med en body lotion jag köpt ett par dagar innan besöket.
Jag kände mig inte helt bekväm när jag la mig ner på britsen med tuttarna i vädret. Min läkare hälsade glatt och tände "strålkastarna" för att kunna se ärret bättre, när han tände ljuset glittrade min hud som om jag skulle till ett nyårsfirande i glittrets tecken. Jag önskade då att jag kunde knäppa med fingrarna och bara försvinna! Min läkare log ännu mer och jag skämdes så jag höll på att dö. Hade ingen aning att min body lotion hade sådan effekt!:-).
Det pinsammaste var inte glittret, utan det jag trodde att han tänkte att han tänkte jag gjort det för hans skull, att jag planerat att få lägga in en stöt på honom liggandes där med mina glittriga bröst:-).

Jag har inte träffat honom sen dess, är rätt glad för det!:-)

Vi kommer säkert återkomma till denna berättelsen för den får mig inte bara att le, den får mig också att fundera på varför vi tänker så mycket, tänker på vad andra tänker, tycker, vill osv. Detta medför konsekvenser för oss, en strävan efter att passa in i ett mönster, det gjorde inte jag glittrandes på britsen därför blev det en pinsam situation.
I ärlighetens namn tror jag inte många legat med glittriga tuttar på ett sjukhus. Fast det hade nog varit väldigt mycket roligare sjukhus om det var så!

Glädje

 

Vad vårt första inlägg skulle handla om, var det ingen tvekan om. Ann-Louise och jag är överens om att man ska börja dagen med glädje och skratt och därmed börjar vi på det temat:-D

Jag är helt säker på att många håller med om att glädje och skratt får oss att må bra men jag vet också att det finns de som har det svårt och kanske till och med blir irriterade på andra som skrattar.

” Den som kan skratta där han kunde ha gråtit får tillbaka livslusten”

                                                                                                             Werner Finck

 

För nåt år sen missade jag bussen till jobbet, var tvungen att ta bilen, gena och fånga bussen. Kom till en jätte stor och jätte tom parkering, ställde bilen fint och sprang till bussen. När min arbetsdag var slut och jag klev av bussen, för att åter ta bilen hem, blev jag förskräckt av åsynen.

Bland mängder av bilar kunde jag urskilja min, på långt håll. Polisen hade smickrat den med band och i framrutan satt en lapp.  Första tanken var att någon hade kört på bilen men när jag kom närmare började jag skratta.

 

Egentligen var det en sån situation då man blir arg och ledsen när man ser att man har fått parkeringsböter men vem än har fått böter utan att själv ha förorsakat det? Och visst kan man vara arg på sig själv men vad skulle det ha hjälpt mig då, skadan var redan gjord och det bästa jag kunde göra var att skratta åt mig själv som hade ställt bilen UTANFÖR linjerna, alltså mellan parkeringarna. Tänkte på hur många människor som under dagen hade passerat förbi och fått sig ett gott skratt när de såg den "perfekta" parkeringen och då skrattade jag ännu mer. Det kostade mig några hundringar men det var det säkert värt.

Det bjuder jag på:-D

 

Senada


Välkommen till vår nya blogg!

Hej!

 

Vi heter Senada och Ann-Louise, är två kvinnor som är intresserade av allt som har med livet att göra, vardagssituationer, arbete, familjeliv, relationer, sex, konflikter, separationer, glädje, lycka, samt leva i balans här och nu.

Mycket tid ägnar vi till att prata om dessa områden i möten med människor, vilket har gett oss självinsikt och lärdom om livet.

Vi har levt ett tag på jorden så att vi har genomgått både stor glädje och sorg, vi vet också att så kommer våra liv fortsätta.  Det som har hjälpt oss att kunna gå vidare i livet är våra erfarenheter, forskning, kunskaper genom litteratur, insikten om oss själva, vad vi själva kan åstadkomma och vad vi själva behöver arbeta med för att få balans i livet.

Genom våra möten har vi upplevt att vi människor ofta fastnar i samma mönster och har svårt att se det positiva i livet. Vår förhoppning med vårt bloggande är att kunna ge och få inspiration, glädje, insikt, förståelse och balans i livet. Allt detta med hjälp av positivt tänkande.

En av våra svåraste prövningar i livet är att hitta balans och ändå är den bland det viktigaste för vårt välmående.

Hur gör vi då för att hitta balans? Detta är någonting som vi dagligen brottas med, måste lära oss hantera och prioritera. På vår blogg kommer vi tillsammans med dig att belysa olika vägar för att nå dit.

Det ska bli roligt och intressant att få ta del av dina funderingar, dilemman och vad det nu är du vill blogga om.

Varmt välkommen!

 

Kramar

Senada och Ann-Louise


RSS 2.0